måndag 19 oktober 2015

Den stora skogen

 
Jag bor precis på kanten av Ölands största barrskog, Böda Ekopark. Den här skogen har en lång och inte alltid så rolig historia. Det fattiga folket var hårt bevakat av kungens män och fick under vissa tider varken ta ved eller plocka bär här.
 
Förstora bilden och se. Blommande skvattram i andra halvan av oktober.
 
Som tur är har det blivit bättre tider och numera bjuder skogen på många naturupplevelser, både för oss som bor här och hitresande turister från övriga Sverige och Europa.
 
 
Bödaskogen är full av olika trädarter, mycket beroende på den trädintresserade jägmästare Boman, som förestod skogsskolan på Skäftekärr under andra halvan av 1800-talet.
 
 
Vi har plockar så mycket blåbär under den här sommaren men nu lyser blåbärsriset i röda toner och de flesta bären har fallit av. Så rött som mitt "tama" blåbär i trädgården, är det dock inte i skogen.
 
 

2 kommentarer:

 1. Jag är mångsysslande och kreativ människa!


  Jag är en mångsysslande krativmänniska. Kattälskande, hundälskande, djurälskande småtokig 50+tant som inte kan låta bli att inspireras av allt som verkar roligt, intressant och utmanande. Jag gillar att pyssla och göra smycken, skriva, läsa, måla, teckna, sy, virka, klappa katterna, hålla på med datorn och en massa annat - tiden räcker inte till för allt. Min sämsta gren är ordning och reda, städa på freda' - men kaosforskning ägnar jag många timmar åt.
  pyssel, läsa, skriva, måla, teckna, sy, skapa, dator, psykologi, antropologi, kvantmekanik, astrologi, djur, en massa annat. Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m. Att vara annorlunda liv med diagnoser! Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Har Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda! Har varit mobba hela min barn, ungdom, halva vuxna liv. Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m. I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. För samarbete kontakta mig på min E-mail: mia2@home.se Blogg: annorlundakvinna.blogg.se .............. Välkommen till min blogg. Här kommer du att få läsa om hälsa,träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

  Intressen
  Träning, kost, friluftsliv, resa, familjen

  SvaraRadera
 2. Tur att jägmästare Boman var intresserad och gjorde sitt för naturen. Ekoparken är fantastisk.
  Det var en vacker färg på ditt "tama" blåbär. Själv har jag precis varit och köpt blåbär från Willys :)
  Ha det gott !
  Kram från Marie

  SvaraRadera