söndag 29 december 2013

Mumsig julklapp

Jag måste visa en av de fina julklappar som jag fick av mina omtänksamma barnbarn. En hel burk full med kardemummafrukter! De flesta av dem kommer att hamna i kaffebryggaren. Jag gillar kaffe med en aning av kardemummasmak. Det är bara att krossa några av frukterna i morteln och lägga i bryggaren tillsammans med det malda kaffet. Apropå min "unga" mamma som jag visade en bild av i går. Hon berättade att hon gått en shoppingrunda till ett närbeläget centrum. Före hemfärden ville hon vila en stund och titta lite på folklivet. På den närmaste bänken satt en man "mitt på" som hon uttryckte saken. Hon bad honom flytta sig lite och han rörde sig någon decimeter åt ena hållet så hon kunde sjunka ner bredvid. De började prata och han berättade att han var änkling sedan ganska många år. Han tittade uppskattande på lilla mamma och sa: " Du är väl runt 80 ungefär!?" "Ja,ungefär så" kvittrade hon utan att rodna det minsta över lögnen. Vi får väl se om det blir flera centrumträffar!


7 kommentarer:

 1. Det är ju en underbar historia, lilla vän. Tänk bara att prata med varandra vad det ger mycket.
  Jsg blev lite varm inombords av din berättelse.
  Blev lite glad i morse, det var vita tak här, temperaturen på minus 1 grad. Det blev väsentligt ljusare och vackrare.Tänk vad lite frost piggar upp ibland. Nu skall jag baka lite muffins, har aldrig haft så
  dåligt med kaffebröd. " käringen börjar må bättre " Då
  måste jag göra något. God fortsättning från Hajan

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar historia...jag ler med hela ansiktet! Härligt!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Jag vet ju inte hur gammal din mamma är men förstår att hon kanske är äldre. Annars skulle hon väl ha blivit förnärmad :-).
  Jag tror att det är viktigt att prata en stund med någon fast man inte känner henne eller honom. Om man väntar på bussen eller står i kön på stormarknaden. Eller som jag brukar - på tunnelbanan. Många äldre kanske inte har pratat med någon på flera dagar...
  Kardemumma i varm mjölk är heller inte så dumt.

  Kram från Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag också läst ditt föregående inlägg och förstår att din mamma blev glad! Man vill ju alltid se lite yngre ut än man är.
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. :) Härligt!

  //Hasse

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar historia. Två ensamma äldre människor som får kontakt, vad kan det bli av det?
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Härligt !!

  Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år !

  Stor kram
  Anci

  SvaraRadera