onsdag 18 december 2013

Om en vecka......
...har vi nått den sköna juldagen. Julklappsstressen är över och vi kan bara njuta av nära och kära, ledighet, god mat och kanske också något bra program på TV. Här i huset smyger sig julstämningen på nu. Hyacinterna börjar slå ut och i dag är det dags att baka den traditionella jullimpan. Juldukarna har kommit på plats, lite skrynkliga kanske, men de rätar nog ut sig lagom till julafton. Paketen är inslagna och alla julklappar är inhandlade (tror jag). För säkerhets skull har jag gjort en lista så ingen blir glömd och alla får lika mycket.

5 kommentarer:

 1. Och icke att förglömma...semlorna har kommit också...oups...nu försa jag mig...jaja...EN semla gör väl ingen skada! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Märkligt egentligen..det som ligger i tankarna och mal ...snart är det över och ljuset kommer tillbaka! Ikväll är det julgodistajm i Göteborg och kanske en modell av lilla stugan på Öland som ett pepparkakshus. Förra året gick det i kras, vi är ju inga Chalmerister precis!!!
  Så vackert det är med blå hyacinter...doften sen..

  SvaraRadera
 3. Det doftar verkligen jul om hyacinter normalt - och vackra är dom också - men...mina blå jag hade tidigare doftade ingenting! Jag blev jättebesviken!! Nu har jag köpt dom här "nya" röda, men dom är bara i knopp ännu. Får hoppas dom kommer upp till julafton.
  Bilderna i förra inslaget var helt fantastiska, visst är det något visst med våra fina öars natur. Man kan aldrig riktigt se sig mätt på dom.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Hyacinter är verkligen jul. Jag har två i köket som jag njuter av. De är väl nästan överblommade till julafton, men jag får väl köpa nya.
  Ha en skön dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. jag också älskar Hyacinter, men det är så tråkigt. Jag tål inte doften av dem.
  När jag kom hem från lasarettet fick jag slänga 5 st.
  Faktiskt de blå var starkast doft på. Så synd det är ju
  julens lilla blomma tycker jag.
  kram

  SvaraRadera