torsdag 12 december 2013

Voffsingar

Först hade vi flatcoated retrievers - fyra stycken närmare bestämt

I stället för katt hade vi två Cavalier King Charles spaniel - Berta och Nickan

Sedan övergick vi till labradorer  - gula Regina

och bruna Thoora

Och nu har vi australian shepherd Chessie  - mer än 40 år med hundar


I går var det dags för ett besök på djurkliniken med vår skotträdda vovve. Veterinären ville lyssna på hjärtat innan hon skrev ut lugnande tabletter till nyårsafton. Vår hund får en starkt ökad hjärtfrekvens redan när vi svänger in på parkeringen vid kliniken och väl inne i undersökningsrummet slogs nästan det tidigare personliga rekordet. Trots detta lyckades veterinären höra att det inte fanns några onormala biljud och vi åkte därifrån väl rustade inför byns nyårsfirande. Ingen av våra tidigare hundar har reagerat lika starkt på raketer och smällare som lilla Chessie gör. Orsaken? Ja, vi vet inte, vi  övertog henne när hon var tre år och då var det inte bara skott hon var rädd för.


3 kommentarer:

 1. Det är hemskt när ens hundar är skotträdda. Vår tax
  Brasse var det inte från början, men när han började höra dåligt så blev han det. Penny var känslig för alla ljud, men hon var ju egentligen inte direkt rädd utan blev mera arg och orolig. Nu har vi lilla hariga Santos som om han hör något som bullrar eller skott lång bort när vi är i skogen, vänder och vill hem! Han är livrädd..... Som tur är så bor vi mitt ute i skogen och vi har inga grannar som skjuter av smällare. Jätteskönt!!

  SvaraRadera
 2. Tack för Din kommentar, det är som Du säger att din
  mamma ville inte störa utan låg med sitt benbrott.
  Jag är precis lika dan, det är vår generation som är så.
  Man skall inte ligga någon till last, och inte besvära i onödan. Mina barn har förklarat att De är glada vid Hemtjänsten om jag säger hur jag vill ha det. Jag har lovat dem att jag skall tänka klokt.
  Tack för Du hört av Dig. kram Harriet

  SvaraRadera
 3. En kvällshälsning och ha en mysig luciamorgon!

  SvaraRadera