måndag 28 oktober 2013

Skogsgrönt


Det är så magiskt med Trollskogen. Jag går där ofta och varje gång upptäcker jag nya märkliga saker. Underliga trädformationer eller ännu kraftigare murgrönsarmar, som ibland ser ut att bära upp hela värdträdet. Just nu är det mossans och murgrönans tid. Det är mjukt och ombonat grönt ända nerifrån marken och ända upp mot skyn. Det är tyst bortsett från vågbruset som alltid hörs som en bakgrundsridå och här och var anar jag en doft av svamp.När den låga höstsolen tittar fram bildas det ett soldis och underliga skuggor träder fram och sätter igång fantasin. Och då är vi nästan framme vid Skumtimmen, den kusliga Ölandsdeckaren av Johan Theorin, som nu är filmad. Igår såg jag den tillsammans med en salong full av  grannar och omkringboende. Riktigt bra tyckte vi allihop!


5 kommentarer:

 1. Om jag inte minns fel, så har du visat Trollskogen någon gång tidigare och jag blev lika trollbunden (!) den gången. I en sån skog skulle jag vilja vandra idag, för att varva ner och återknyta kontakten med naturen.

  Men här är vintrarna så pass mycket bistrare än hos er, att inte ens murgrönan i trädgården riktigt vill överleva flera månader med halvarktiskt klimat. Därför skulle det vara såå häftigt att få uppleva en skog där den växer och frodas i det vilda! Ja, helt enkelt trolskt ;o)

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt, det är en trollskog. När våra barn var mindre gick vi ofta i vår trollskog. Oh så mycket vi hittade, både snälla och fula gubbar o tanter. I den skogen lade vi varje år barnens önskelistor till Jul.
  Jag tror till och med Gubben min och jag trodde på detta, hm,hm
  kram Harriet

  SvaraRadera
 3. En riktigt fin trollskog har ni där.. Jaså Skumtimmen är bra.. Jag läste boken så nu vill jag se filmen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Åh, vad jag längtar till skogen när jag ser dina bilder !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Trollskogen är fantastisk, så många vackra träd i olika formationer och stadier! Hoppas att det går bra för er i Stormen så ni slipper större förstörelser!
  Yvonne

  SvaraRadera