onsdag 23 oktober 2013

Gäster i min rönn

Blåmesar

Utanför ett av mina fönster har jag en rönn. I år är den precis översållad med bär och utgör en lockande servering för traktens alla fåglar. En spännande föreställning för mig också som springer ifrån tråkiga saker som matlagning och tvätt bara för att se vad det är som flaxar runt bland grenarna. Ibland regnar det och blir lite prickar på fönsterglaset men jag fotar ändå för rönnens egna gästbok. Här ser ni bilder på några av gästerna. 

Grönfink

Björktrast

Rödvingetrast

Domherre

Koltrast5 kommentarer:

 1. Å, domherre! Såna ser jag nästan aldrig, jag som bor så att säga mitt i stan. Någon enstaka gång på vintern kan de visa sig, men annars aldrig.

  Mina hängande talgbollsklot av metall fungerar annars ypperligt som fågelmagneter, men tyvärr även när det gäller kajorna. Igår fick jag lov att plocka in kloten och förse "de norra halvkloten" med tätare galler av galvad tråd. Även om kajorna inte hade plats att ta sig in i själva kloten, så var de ändå så finurliga, att de efter en del pillande lyckades norpa åt sig näten med talgbollar. Det måste jag ju få ett slut på! Men det återstår att se om den extra "tätningen" räcker.

  SvaraRadera
 2. vad mycket folk Du har då i dina träd. Jag lånar en bild på Domherren, men vill tala om det. Tack för din
  kommentar hos mig angående shoppingrondan.
  Vi var alltid längst tid hos Claes Ohlssons när min gubbe var med. Så är det med dom.
  kram Hajan.

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med vintergäst, domherre!

  SvaraRadera
 4. Som vanligt härliga fågelbilder. Rönnbär är vackra men här har de omvandlats till härlig gelé att använda till vilsvinet

  SvaraRadera