fredag 25 oktober 2013

Trädgården den 25 oktober


Bladen på vinrankan i växthuset lyser nu som en gul vägg emot mig när jag kliver in där och på golvet prasslar det av nedfallna löv.


Men se! Här och var hittar jag fortfarande klasar med söta druvor, verkligen goda när de har fått mogna på sig ordentligt.


Och titta här! Tomaterna tycks ha fått ny fart i det milda vädret och bjuder på klasar av vackert röda tomater. Inte så illa i slutet av oktober,tänker jag medan jag stoppar en handfull hösthallon i munnen. Hösthallonen är ett nytillskott i trädgården för i år och ger redan många stora fina hallon. Inte så söta som sommarhallon, men vad gör det. Färska bär på morgonmüsslin ända in i november är inte så illa.


3 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR hösthallon och tycker dom oftast är godare - och sötare och större - än dom vanliga. I våras var jag inne på att plantera en rad, skulle få plantor av en väninna - men det kom annat i vägen!
  Man kanske skulle ha sparat tomaterna och chilin ett tag till med tanke på vädret, men det är skönt att ha tagit bort dom när det fortfarande var arbetsväder ute. Inget kul att göra sånt i minusgrader.....

  SvaraRadera
 2. Mmmm, så mycket godsaker! Tyvärr hann inte min vinranka etablera sig ordentligt, så den dog vintern som gick. Vet inte om jag vågar skaffa någon ny.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Så härligt med egna vindruvor! Det önskar jag mig.
  Ha en riktigt skön helg! Yvonne

  SvaraRadera