söndag 27 oktober 2013

Tillbaka över bron

På vägen hem från Kalmar bestämde vi oss för att äntligen svänga ner till Glömminge prästgård där det finns en butik för byggnadsvård. Roligt att titta på gamla inredningsdetaljer och nytryck av gamla tapeter och annat. Men, som så ofta så här års på Öland, var butiken stängd för säsongen. Vi kunde ändå njuta av prästgårdens gamla stenlador från 1700-talet. Vackra byggnader i en vacker miljö med stora gamla lövträd och kyrkan alldeles intill. I dag får jag gå runt i trädgården och se om något behöver förankras innan den stora blåsten kommer i morgon kväll. Jag har redan ställt några tunga vattenkannor fulla med vatten framför växthusdörren så inte den ska blåsa upp. Men kraften i stormen verkar avta ju närmare den kommer. Vi får väl se hur det blir!

4 kommentarer:

 1. Stormen slåt till mot oss i väst i kväll!! Syster som bor i Gärdslösa berättade för en stund sedan att de satt i sitt uterum +27 gr där, ute +16.5...Bore vilar..
  I butiken i Gömminge finns mycket genuint och vackert, lätt att tömma plånboken! Ps finns också på postorder under vintertid..

  SvaraRadera
 2. Hoppas nu att inte blåsten förstör så mycket
  att det kan vara lagom för en gångs skull.
  Det är mycket att tänka på, när man bor som Ni gör.
  hoppas på en bra söndag, kram från <hajan

  SvaraRadera
 3. Hoppas att inte stormen ställer till med för mycket förtret för er! Stenladan är vacker. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. storm får mig att tänka på tre små grisar, när deras hus så dåligt byggt av kvistar blåser sönder..men ack i sten håller det bra..tror minsann att de byggde ett i sten sen, eller var det en annan saga?? Kram Karina

  SvaraRadera