torsdag 29 november 2012

Varde ljus....och det blev det

Jaha, då var lysrören i badrumsarmaturen utbytta! Och hur bra var det? Plötsligt framträder allting skrämmande detaljrikt i det nya, starka, flödande ljuset. Gamla välkända rynkor och ärr men även en hel rad nya bekantskaper. Det är förstås tidens tand som har gnagt (suck). Bättre utomhus där allting är dämpat i en gråskala och lite halvsuddigt av luftfuktigheten. Det märks att advent närmar sig. Utmed de vanligtvis tomma skogsvägarna står det bilar parkerade här och var och det smygs med påsar fulla med mossa och lingonris. Jag går en sväng utmed havet. Dyningarna rullar in med kraft och dånet från dem är öronbedövande. För övrigt ligger det ett lugn över naturen. Jag gillar faktiskt den här årstiden ibland!


3 kommentarer:

 1. I mitt badrum finns det en sån där gammaldags lampa ovanför handfatet. En sån där med en vit glaskupa på ömse sidor om själva infästningen. Alltsomoftast brukar den ena av de två kronljuslamporna paja. Jag brukar inte ha så bråttom att byta ut den. Det säger väl allt..?

  November är helt okej om det INTE spöregnar alla dagar eller blåser orkan eller blir ständig blixthalka eller den lilla snö som faller smälter innan den hunnit nå marken. Då kan november vara fin. Synd att det inträffar så sällan och stunderna är så korta att de flimrar förbi innan man märkt att de fanns :o/

  Nä, trots att både Astrid Lindgren och undertecknad själv sett dagens ljus i denna månad som alla makter glömde, så är den blott och bart en enda lång transportsträcka mot det datum när ljuset vänder. Bor man i vår del av världen borde man egentligen i november få risktillägg på löner och pensioner för att man står ut :o)

  Ha en bra dag! Här faller snön, den blöta.

  SvaraRadera
 2. Här är en till som har lite ambivalent inställning till november. Visst, det kan vara jättefint - om solen skiner och det inte är storm. Men...det är ju inte precis ofta det är så fint!
  Idag t.ex. så har det regnat hela dagen och det har varit så jäkla grått och trist dom senaste dagarna och jag t.o.m. tänt all ytterbelysning och alla adventsstakarna. Njae, kanske inte alla slingor, det fattas en som jag skulle ha satt upp idag men man vill ju inte gå ut och hålla på med det i regnet. Så nu hoppas jag på bättre väder i morgon....:-)

  SvaraRadera
 3. Havet, ser kallt och blåsigt ut där på det vackra stenbelagda strandkanten...men vackert så fina bilder..
  Det regnar hela dagarna..och snöslask mellan varven..inte ett dugg vackert..
  Kram Karina

  SvaraRadera