måndag 5 november 2012

Besök i en annan tid


Under julmässan hann jag också med att ta en promenad till den närliggande järnåldersbyn. Jag gick på de lövfyllda, prasslande stigarna som säkert sett likadana ut under de årtusenden som Öland har varit befolkat. Den gamla gården var bebodd under helgen. Fåren betade rofyllt i hagen och på gårdstunet träffade jag lilla Astrid och hennes mamma. Inne i det stora gårdshuset fanns resten av gårdens befolkning, som planerade dagens arbete medan elden sprakade och värmde.

3 kommentarer:

 1. Så fint, så stämningsfullt.
  Tur att den här tidens medeltida personer kan dra sig in i modernare bostäder när kvällen kommer

  ha en fin vecka!
  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Tänk om man kunde resa i tiden. Ditt besök i järnåldersbyn visar en tid som jag gärna skulle vilja vara i för en dag eller två.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vi brukar också åka till en stenåldersby; Lojsta slott och ta en prommis där vid sjön. Men är det något jippo på gång håller vi oss därifrån. Det blir så mycket folk och då är det jobbigt när man har en liten hund med.
  Jag önskar också att man var så pass ung att man skulle kunna rulla sig i torra löv, men det var ju några år sen.....och precis som dig skulle man väl aldrig komma upp igen! *fniss*

  SvaraRadera