lördag 10 november 2012

Trångt i huset
Nu när mörkret sänker sig och man tillbringar mer och mer tid inomhus kan det ibland kännas lite trångt hemma hos oss. Det är förutom vi två vuxna även lilla vovven och hennes kompisar apan, hästen och  pipankan som ska få plats. Tidigare har jag berättat  om alla oinbjudna möss och dessutom är det ett evigt knackande på fönstren dagarna i ände av alla talgoxar som kikar in och gärna skulle dela gemenskapen med oss. Sitter jag vid köksbordet med en kopp kaffe och ett korsord är det genast någon som uppmanande tittar in och undrar om jag inte kan dela med mig av kexen på fatet. Kommer jag med en bok eller stickning och tänker slå mig ner på någon av mina favoritplatser, är de redan upptagna av trötta djur, som njuter i de ombonade soffhörnen. Trevlig helg önskar jag från min pinnstol!

3 kommentarer:

 1. På tal om möss, hördu, så undrar jag om jag inte har såna här i "Rucklet" också. Åtminstone under vintrarna. För det händer ibland att jag hör vad som låter som ett skyndsamt klapprande av små klor mot spännpappen i taken. Ibland här, ibland där, men aldrig i någon större omfattning. Fast några möss har jag inte sett skymten av på bostadsplanet, så de håller sig kanske på vinden? Men där finns ju inget ätbart, så det kanske ändå inte är möss. Men ... vad är det ??

  Trevlig helg, du också!

  SvaraRadera
 2. Härligt med folk som har humor.Trevlig helg
  Kerstin i Rimbo

  SvaraRadera
 3. TREVLIG helg till dig oxå.
  Här knackar fåglarna på fönsterbrädan av plåt så jag hoppar högt av rädsla innan jag fattar att det bara är de små liven som låter.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera