torsdag 22 november 2012

Ett tidigare liv?
Jag såg en glimt ur ett TV-program i går, där de visade gamla pennor. Plötsligt får jag upp bilder i huvudet där jag sitter och skriver. Ett bläckhorn står på kanten av en pulpet, ett läskpapper ligger bredvid och själv håller jag ett pennskaft med ett utbytbart stift i handen. Det måste vara minnen från ett tidigare liv som plötsligt dyker upp. Jag kanske var syster till den heliga Birgitta eller något sådant. För inte är väl jag så gammal att jag har använt sådana skrivdon i skolan? Jo, det är du, skriker en inre röst som inte går att tysta.
Jag har nått gränsen för mitt gratiskonto hos Google och måste köpa mera utrymme för att kunna lägga in nya bilder. Det kostar några dollar per månad och det kan jag stå ut med. Däremot vill jag inte att de ska gå in på mitt konto med överlevnadspengar, så idag tänker jag öppna ett nytt konto med en mindre summa på att använda till betalningar på nätet. Det blir därför ett uppehåll på min blogg tills allt är fixat.


9 kommentarer:

 1. Kolla här hur du kan göra
  http://fixa-din.blogspot.se/2012/06/mer-gratis-bildutrymme-gor-sa-har.html
  Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Jag är också från den tiden du minns...men jag har för mig att det ändå är under den här levnaden. Du sysslade säkert med kalligrafi och då fick åtminstone jag använda gammalt bläckhorn och pennskaft.

  Ljuvlig bild!

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Jodå...nog minns man välskrivning i skolan med bläck och läskpapper...gult papper minns jag...vi fick en jättefin bläckpenna som skulle fyllas med bläck...skulle man ha sparat för nostalgins skull!
  Idag är det hemmadag från våra vråkar ;-) duggregn och grått väder...
  Det där med fullt på kontot har jag inte hört talas om...får se när det händer för mig...jaja...jag har undrar länge nu när det börjar kosta pengar på nätet mer och mer...det är inte som i internets barndom längre då allt var fritt...Aftonbladet tar ju betalt för det mesta nu...och fler och fler lär det bli...man går med någonstans och så fastnar man i ett beroende och så vips kostar det en liten slant...ger man dem lillfingret så tar den hela handen...typ!

  Ha en fin dag där nere på ön Kerstin!!
  Steffe

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på sidensvansen,du är så duktig att fotografera.Tycker Kerstin i Rimbo

  SvaraRadera
 5. Fick du inte sy en liten klutt med flera lager flanelltyg med en rejäl knapp i mitten att torka av stålpennan med?
  Vi birgittasystrar har många udda minnen.
  Varma hälsningar från Madeira

  SvaraRadera
 6. Förr tog mitt utrymme slut oxå men då började jag minska bilderna i Paint innan jag la ut dem på bloggen, prova så du oxå.
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Tror att bläckhornet var nedsänkt i en fördjupning i bänken, under det främre lilla locket?
  Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis och alla skulle skriva med högerhanden!

   Radera
 8. Halloj! Tack för din kommentar...inte skall man behöva köpa det. Jag hade samma problem men fick tips av Fjällripan. Har mina bilder i Picasa o exporterar dem, ca 640 eller 800 bildpunkter och då funkar det hur bra som helst. Nådde mitt tak början av året o så här går det bra. Jag betalade in på det gamla de hade 5 dollar för 20 giga men inte fick jag det. Mailade till Google men fick inte svar...så det pengarna rök

  SvaraRadera