lördag 21 juli 2012

Till och med en svamp kan få nog

Gråa moln över både land....
......och hav

Himlen växlar snabbt mellan grått och blått och jag springer ut och in mellan regnskurarna. I går natt kom det 24 mm och sedan dess har det kommit ytterligare några mm. Suga åt sig som en svamp, brukar man säga, men jag hörde på radion i morse att till och med kantarellerna börjar få nog av det här vädret. I går beundrade vi ovädersmolnen över Kalmar sund med Blå Jungfrun som en liten prick långt därute. Vackert och dramatiskt med molnformationerna över vattnet och faktiskt, några timmars sol som en present på Margaretadagen.

4 kommentarer:

 1. Vackra bilder..moln kan var så otroligt konstfulla..Jaså, det är oväder mellan varven..Jag som i morse vaknade och tänkte att Öland,dit vill jag resa nu!!! Vi har haft tur med vädret de senaste fyra dagarna med sol och just inget regn...Men di sa att på måndag, då kommer värmen???? Kram Karina

  SvaraRadera
 2. Ja dt gäller att ta vara på de små stunderna..jag har liksom gjort sommaren till en sport där jag letar sol..och far dit jag ser chansen är störst..jo men jag har faktiskt lyckats än sålänge

  SvaraRadera
 3. Sommaren 2012 lär gå till historien som den när man inte pratade om mycket annat än vädret :o/

  Här på min ö är det nattemperaturer på 13-14 grader som gäller - brrr! Men egentligen riktigt bra, för då är det säkert inte lika lockande att som tonåring vingla runt i fyllan och villan på nätterna efter att Rockoff stänger för dagen. Min egen hämtas hem när sista artisten har spelat färdigt.

  SvaraRadera
 4. verkar som det tidigare relativt pålitliga vädret på norra Öland kommit på skam. Hoppas verkligen det repar sig till helgen :-) Svampen trivs förträffligt och växer bokstavligen så det knakar i den omväxlande varma fuktiga och regninga miljön.

  SvaraRadera