lördag 22 oktober 2011

Fullt på hårddisken
Astrarna slokar i rabatten efter några frostnätter och plötsligt dyker en ramsa upp i mitt huvud: Frosten bestal Esters astrar dess gestalt. Något som pluggades in på musiklektioner för länge sedan och handlar om höjningarna ess, ass, dess och gess. Hur mycket sådant bär man inte med sig? Jag kan rabbla alla städer i Svealand och insjöarna i samma område. Diverse psalmverser och tyska minnesramsor finns också plus grammatiska regler som nöttes in under timme efter timme och som är helt ute i dag. Inte konstigt då att det inte finns plats för mer och att man inte kan programmera in i vilken väska eller ficka man har plånboken eller på vilket säkert ställe jag la kortet med PIN-koden till mobilen. Tänk om man kunde flytta allt onödigt vetande till papperskorgen och skapa plats på hårddisken för det dagliga behovet. Det dagliga behovet, ja! Småfåglarna börjar titta uppfordrande på oss och undra när fågelmatnngen ska komma igång. "Först ska ni äta upp det som finns ute" säger jag strängt. De suckar och tuggar vidare på rönnbär, äpplen och höstsega insekter.

6 kommentarer:

 1. Så vackra bilder över det som frosten påverkat - och så på den otroligt fina fågeln! Vad är det för något, en sidensvans eller.....!?
  Läste också om dotterns boende. Inte dumt!!

  SvaraRadera
 2. Jodu, en diskdefragmentering - eller varför inte en fullständig formatering? - skulle nog göra susen när man passerat femtio! Eller åtminstone en möjlighet att kunna plugga in en extern hårddisk, dit man kunde överföra allt mer eller mindre värdelöst vetande, som helt i onödan tar upp utrymme i hjärnkontoret :o/

  Fina fågelbilder nu igen; begriper inte hur du får till dem. Har du ett riktigt värstingobjektiv, så du kan hålla dig på rejält avstånd eller hur går du tillväga..?

  (Dotras hus skulle jag inte ha något emot att residera i själv! En bostad helt i min smak.)

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det fantastiskt vad som kan rymmas på denna begränsade yta. Inte behöver man allt, men rätt som kommer det kanske till användning vem vet?

  Vilket fantastiskt hus dottern bor i, jättevackert!

  Jag har alls inte glömt bort att läsa andras bloggar, men jag tycker att det händer mycket nu eventuellt ska vi på julmarknad nu i eftermiddag. Vi får se! En stor kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Aha, där kom förklaringen till varför jag inte kommer ihåg alla nödvändiga koder. Den är full av ramsor på både det ena och det andra som inte har någon större betydelse. En fragmentering är absolut nödvändig....kanske.
  Härliga bilder av fåglarna!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Visst skulle det vara bra att kunna radera lite av det som tar upp plats på hårddisken så man kunde få in lite nytt:) Vilket härligt hus din dotter bor i, rena drömhuset!!
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. ja visst vore det bra om man kunde göra lite diskrensning och defragmentering i hjärnkontoret ;-) mina småfåglar skördar solrosfrön från blomman de själv sådde så just nu är de självförsörjande! Snart nog får man börja mata lite så de är väl förberedda när vintern kommer. Här har ett par fönster byts ut mot nyare tätare varianter, också skönt när stormen yr utanför. Årstidens + är ju de vackra färgerna ute och att tända ljus gör sig bättre pga mörkret. En brasa som sprakar är inte fel heller, det gäller att finna positiva saker i allt som sker, lättare sagt än gjort.....

  SvaraRadera