onsdag 27 juli 2011

Under ekars djupa grönska..

...finns det en hinderbana för barn (och även vuxna). Tänk att något så enkelt kan locka massor av barn att prova sina möjligheter! Lite stockar, plankor och rep är lika roligt som den mest påkostade nöjespark och dessutom helt gratis. Var den finns? Jo, i Skäftekärrs stora park förstås. En av mina favoritplatser på norra Öland. Nu är det dags för onsdagsföredrag igen nere i hamnen och framåt eftermiddagen anländer gäster. Det börjar också dra ihop sig till årets traditionella jätteloppis i Böda hamn. 20 säljare har anmält sig hittills och det blir nog några till innan lördag.

2 kommentarer:

 1. Jojo, så är det! Det enklaste är oftast det bästa, när det kommer till att "underhålla" smått folk. Jag har t.ex. aldrig begripit mig på varför det ska köpas och köpas och köpas dyra, "färdiga" leksaker. Att inte få klura, prova och använda sin skaparlust gynnar ju inte direkt barnens mentala utveckling. Ta t.ex. Lego idag. När jag var barn fanns det inga färdiga modeller man skulle bygga av lådan med bitar man fick. Men på så vis blev ju möjligheterna oändliga! Idag ska det bli en Batmanbil eller ett garage eller något annat förutbestämt. Why?? Varför lägger vuxna helt medvetet hämsko på ungarnas egen fantasi..? *ruskar på huvudet i vantro*

  Men du, vad mycket "främmat" ni har! Jag tycker att du nämner nyanlända gäster i vart och vartannat inlägg du gör. Att ni orkar! Själv blir jag helt matt bara av att läsa om det ;o)

  Hoppas kvällens föredrag blir givande och att du kanske rentav gör något bra fynd på lördag!

  SvaraRadera
 2. Svejsan! Här var det livat minsann! Att leka älskar jag och ju mer plats det finns för spontanitet och egen fantasi desto bättre!!!

  Ha det gott med alla dina förehavanden
  önskar Ingela

  SvaraRadera