måndag 18 juli 2011

Safari

Vår kustväg här är så vacker och under sommaren är det nästan som att åka på safari i en djurpark men utan dyrt inträde. Längt borta över Alvaret ser jag en flock djur. Det är några vackra hästar som med viftande svansar skyddar varandra för flugor och bromsar. Plötsligt har jag en stor vit buffel framför vindrutan. Nej....det var det ju inte utan en helt vanlig ko som i soldis och damm gav ett exotiskt intryck. När sedan långhorningarna dyker upp i en talldunge är jag glad att jag sitter i bilen. Deras spetsiga horn är skräckinjagande. Men eftersom dessa Highland cattle får gå lösa utmed kustvägen så borde de vara snälla försöker jag intala mig själv.

7 kommentarer:

 1. Kul hästbild :-)
  Ni kan ju lätt komplettera safarin med både kameler och strutsar

  SvaraRadera
 2. Mysigt, safari på hemmaplan, der är nog inte många som har det.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. En svensk safari skulle jag lätt kunna tänka mig att åka på, så man kan påstå att du gör fin reklam för ditt landskap.

  SvaraRadera
 4. Jo så fint där är man blir galen av det vackra!!!! Kan inte slå bort Öland..när man besöker vackra platser, tänker jag ofta, här vill jag bo...men på Öland Skulle jag verkligen vilja bo!!! eller köpa ett sommarställe när jag blir rik nån gång..Fint foto på hästarna där, kul..kram Karina

  SvaraRadera
 5. Hej Kerstin!

  Inte alla som har varit på safari idag inte. Själva har vi haft stora spenderarbörsen framme idag. Äntligen blev det lite nya maskiner i tvättstugan... :-))

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Varför betala dyrt för en miljövidrig långflygning till Sydamerika och Pampas när det går lika bra med ett besök på Öland..? Dina bilder känns verkligen som om de är tagna på andra sidan klotet och inte hemma i gamla, vanliga Östersjön :o)

  Här har varit tryckande varmt idag och blåst halv orkan. En av mina eukalyptusplantor, som fått flytta ut från Glaspalatset, blåste av i stormvindarna :o( Jag ska försöka spjäla den stackarn, men tror inte det lyckas. Och ikväll kom regnet. Med stort R! Oj, så det hällde ner under en halvtimme eller så. Aldrig är det någon måtta med något numera :o/

  SvaraRadera