söndag 17 juli 2011

Inte bara höns

Det var inte bara hönsen som fångade vårt intresse på kaffekalaset i veckan. "Hönsmammas" trädgård går inte av för hackor den heller. Stora svällande valnötter, körsbärsträd alldeles överfulla med bär, stora havtornsträd som faktiskt ger lite olivträdskänsla och vackra robinior många meter höga. Ett blåregn som tyvärr redan var överblommat och mycket annat som väcker min "vill ha-känsla". Mycket att njuta av utöver den härliga hallonpajen! Söndag igen och lite pyssel i trädgården. De nya klängrosorna måste ledas in på rätta vägar och det är dags att klippa av en del utblommade kantnepetor och annat så hinner de kanske med en blomning till.

4 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin!

  Tänkte också ett ögonblick att där var oliver på det översta trädet noterad att bladen och färgen inte stämde... havtornsträd?

  Jovisst är blåregn vackert, blommor hade vi mer än gärna fått. Gullregnet vi hade vid vårt andra hus var också förädiskt vackert...! Ha det gott idag denna söndag
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!

  Valnötter! Som överlever våra vintrar! Så härligt!
  Stockrosorna börjar slå ut här hos oss också, dessa ljuvliga
  Ha en fin söndag!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Å, valnötsträd! I ett par år nu har jag förgäves försökt lyckas lägga vantarna på färdigt utmogande valnötter från ett träd mitt i centrum, men det är alltid andra som hinner före mig. Så drömmen om ett eget valnötsträd till "Rucklet" har ännu inte gått i uppfyllelse. Måhända jag måste ta mig en tur ända bort till Öland för att uppfylla densamma? ;o)

  På samma resa skulle jag kunna norpa med mig ett par höns också, så får jag även det begäret stillat en gång för alla. "Två flugor på smällen", typ. Haha!

  Blåregn står på min "vill ha"-lista också. Kanske nästa år?

  SvaraRadera
 4. Härliga trädgård - men det där med höns tycker jag låter mysigast! Skulle kunna tänka mig en skock hönor, men en granne i byn som har djur själv avrådde mig. Och man får väl tro på dom som kan - tyvärr!

  SvaraRadera