torsdag 28 juli 2011

En stund i trädgården

Nu är det buddlejans tid och fjärilar och humlor trängs runt de mörklila blomklasarna. Ibland gör någon en avstickare till den knallblå himmelsspiran, som lockar med sitt överdådiga blomsvall. Det nya tillskottet, den gamla klassikern "Queen Elisabeth" blommar för första gången i min rabatt och uppe mot den blåa skyn flyger något turkosblått förbi, som inte finns med i fågelboken. I dag ska vi hitta på något tillsammans med våra gäster. Vi får se vad det blir. Kanske kommer det en och annan regndroppe också.

3 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga bilder, vackert med lila blommor, och det där som flyger i luften tror jag är ett riktigt rovdjur som kanske jagar bilar.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 2. Och kan du förstå, preciis när jag skrivit om hur ont om fjärilar det är i år, då kommer de! Raps- och kålfjärilar i mängder, nässelfjäril, pärlemorfjäril och påfågelsöga. Några svärmare, som jag inte identifierat ännu och en stoor fjäril som jag inte hann få på bild av en sort jag aldrig sett förut. En stor, klarröd prick hade den på vardera vinge. Attans, attans att kameran inte var med mig :o/ Nu håller jag tummarna för att samma flygfä behagar bevista "Rucklet" och min lavendel åtminstone en gång till!

  Ha en trevlig dag i förhoppningsvis trevligt sällskap!

  SvaraRadera
 3. Godmorgon Kerstin!

  Önskar dig och dina vänner en trevlig helg.

  Lite buddleja blommor har vi även här i Paradiset. Vi skar ju ner vår väldiga buske från botten i våras och den kommer men inte med några blommor i år. Däremot de två exemplar som jag flyttade förra året :-)

  Ha det gott kram Ingela

  SvaraRadera