fredag 26 augusti 2016

Vägen till sjön

 
Medan gubben sorterade en del skräp på återvinningsstationen, passade jag på att ta en promenad på den långa vägen ner mot sjön. Jag gick bara halva vägen innan jag vände, för det var otroligt varmt trots lite blåst.
 
 
På ena sidan hade jag en fodervall med saftiga växter trots torkan. Klöver och andra foderväxter blommade för fullt och sände ut vågor av starka dofter.
 
 
På min andra sida flög hundratals svalor över reningsdammarna som finns där och ibland vilade de några minuter på jordbruksredskap och annat utmed vägen. På de torra växterna på dammarnas kanter trängdes hämplingar och steglitser och letade frön.
 
 
En annan vacker foderväxt, blålusern.
 
 

3 kommentarer:

 1. Det är inte klokt vilket skönt väder det är! Men...som jag brukar säga; Här på ön (öarna) så är det ju sommar till slutet på september, så det är ju inget konstigt egentligen. Men som gammal Stockholmare så går man ju fortfarande efter vad som hände där - och där tog sommaren slut vid den här tiden. Stackarna!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. En fin beskrivning om augusti och sensommaren. Precis så där är det just nu också här även om vi har mulet idag, men så ska det också vara.

  SvaraRadera
 3. JAA VET DU VAD, I DAG HAR DET VARIT FÖR VARMT. HÖRDE JUST PÅ SMHI ATT NORRKÖPING HADE
  DET VARMAST I SVERIGE. DET ÄR SKÖNT ATT MAN KAN HA FÖNSTRET ÖPPET PÅ NATTEN I SOVRUMMET. DET ÄR EN DEL LÖV SOM RAMLAT HÄR PÅ GÅRDEN , GULA LÖV FRÅN BJÖRKARNA,
  VATTEN BRIST ELLER LITE TIDIG HÖST, HA HA JAG VET INTE

  SvaraRadera