fredag 11 december 2015

Förbjuden frukt smakar bäst!

 
Jag var ute och pallade i går! Fickorna blev fulla av den förbjudna frukten.
 
 
Jag hade hittat ett valnötsträd och äntligen hann jag dit för att se om det fanns några nötter. Ja, jag vet att nötter inte ingår i allemansrätten, men nu är det mitten av december och ingen markägare har brytt sig om dem, så jag kände att det kunde vara fritt fram för mig(!).
 
 
De behöver ligga och torka till lite men jag kunde inte motstå att provsmaka.
 
 
Sjuuukt läckert, som den yngre generationen skulle uttrycka det hela. Jag kommer förresten ihåg hur spännande det var när vi var små och mamma köpte en påse blandade nötter till jul. Vi var inte precis översköljda med leksaker på den tiden och om man delade försiktigt på valnötterna blev det två skalhalvor, som vi kunde göra sköldpaddor av.
 
 

4 kommentarer:

 1. Konstigt att den förbjudna frukten smakar nästan bättre än den andra.. ;) Jag önskar att jag hade ett valnöts träd i närheten för det är nog min favorit bland nötter.
  Smaska på och ha en mysig helg :)

  SvaraRadera
 2. Först fastnade jag för din fina assiett, så vacker den är. Det kan du väl ha på både tårtor och andra bakverk. Det var intressant, sen blev jag full och skratt, för vet du Jag hette Jansson som flicka med. Sen gifte jag mig och fick ett annat intressant efternamn nämligen Andersson, så kan det bli. Det finns många Jansson och Andersson här i livet. Ha det bra önskar Hajan

  SvaraRadera
 3. Riktigt gott du pallade :)

  Önskar dig en fin luciahelg !
  Kram från Marie

  SvaraRadera