fredag 18 januari 2013

Röda Korset och Kupan


I går var det min tur igen att stå i Röda Korsets återvinningsbutik Kupan. Sommartid är det full fart där, när alla behöver komplettera i sina sommarstugor eller tvärtom, rensa ut lite. Ibland behövs det extra lakan när gäster är på väg och de stora grillpartyna kräver glas och bestick, billigare än engångsdito. Då säljer vi för tusenlappar varje dag i veckan. Nu var det lugnare. Några flitiga damer är ständigt på jakt efter garn och tyger, några köpte en lampa, några krukor och en pälsmössa, det var väl ungefär allt. Men det är trevligt att stå där och det är roligt att se att så många väljer återanvändning som ett första alternativ när de  behöver något.

5 kommentarer:

 1. Här håller dom flesta loppisarna stängt under vintersäsongen, men det finns några som alltid har öppet. Bl.a. den nyöppnade katthemsloppisen i Hemse som öppnade innan jul. Jag har dock inte varit där ännu, bara suttit i bilen utanför och väntat när Rolle var på sin sedvanliga jakt på skivor och CD´n. Han är alltså musikfreak och samlar!

  SvaraRadera
 2. Återanvändning, DET är toppen de'.
  Ha en fin helg!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att slit-och-släng-eran är förbi! Både gamla och unga köper och säljer mer än gärna begagnat. Till glädje både för plånbok och samhälle.

  SvaraRadera
 4. Det är inte enkelt nu för mig att köra upp till Nora Öland annars hade jag säkert hälsad på :)

  Ha en fin helg,

  Marion

  SvaraRadera
 5. Fint när saker och ting kan återanvändas!
  Kram /bea

  SvaraRadera