torsdag 24 januari 2013

Vardagsdramatik

Vattnet från Ölands enda insjö, Hornsjön, möter havet

Vägarna kan snabbt driva igen

De plogande traktorerna får köra i skytteltrafik ibland

Vi har inte lika många minusgrader på termometern som fastlandet har och vi har heller inte samma snödjup. Kombinationen av hav på båda sidor, öppna alvarsmarker och den ständigt blåsande vinden gör dock att en plogad väg kan driva igen på en halvtimme och några få minusgrader kan vara nästan outhärdliga. En del vägar som vi kör så gott som dagligen under sommarhalvåret, vågar vi inte ge oss ut på nu. Men vackert är det och jag passar på att njuta medan jag väntar på plusgraderna som är utlovade under nästa vecka.

4 kommentarer:

 1. Vackra vinterbilder blir det nu, men visst längtar man efter blidvädret. Tänker på dottern som värmer upp huset med bergvärme, det blir dyrt när det är så här kallt. -15 hade vi i natt på den här ön och -12 när jag kom upp i morse.
  Tack för din kommentar hos mig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. O yeah, alla väntar vi på plusgrader! Vilket f.ö. påminner mig om att jag under dagen måste se till att jag får påfyllning i cisternen med villaolja. Undrar hur många euro det går i den här gången..?

  Och ikväll får jag det stora nöjet att delta i ett informationsmöte för föräldrar till barn som ska välja gymnasieutbildning. Ett möte som verkligen är av nöden, eftersom den tryckta info som delats ut är helt obegriplig. tom i luvan har jag inte blivit ännu, att jag inte begriper när något är obegripligt, serru ;o)

  Ha en utomordentlig dag och don't break a leg!

  SvaraRadera
 3. Idag är det faktiskt riktigt drägligt här, bara -3 och sol! Tyvärr kan vi inte utnyttja det, vi ska ha middagsgäster så vi har haft full fart med att förbereda allt. Rolle & jag har också städat av det värsta, vi hade faktiskt inte så ostädat men lite skräp blir det ju alltid - och MASSOR av hundhår!
  Just nu mekar Rolle med en traktor - alltså leker med sin hobby - och jag gick och satt mig och vilade benen - och leker med min hobby, bloggen!
  Men trots dina vackra vinterbilder så längtar man till våren och den känns inte längre så långt bort. Januari är ju nästan slut och sen kommer den korta februari och sen så.....

  SvaraRadera
 4. Så olika det kan vara på våra avlånga länder.
  Här njuter jag av fina vinterdagar för tillfället, men fyy.. för vinterhalka och sånt :(
  Kram /bea

  SvaraRadera