onsdag 28 december 2011

Strosa i Trosa
God fortsättning på er! Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat julen i Trosa. Den lilla idylliska staden vid Sörmlandskusten där vi tidigare har bott i 37 år. På annandagen var det sol och 12 grader varmt så vi tog en promenad utmed ån och torget innan middagen väntade hos kära släktingar. Vi blev så bortskämda med en riktig lyxmiddag! Trattkantarellsoppa, smaksatt med portvin och avredd med grädde, köttfärsbiffar av mufflonkött, det vilda fåret som finns här och var i Södermanland. Till biffarna serverades pressad potatis och rosepepparsås. Något att tänka tillbaka på när man sitter och petar i falukorven.

5 kommentarer:

 1. Det är så mysigt och speciellt med samhällen som genomkorsas av rinnande vattendrag! Här på Åland har vi ju ingenting sånt, så det är väl därför jag tycker det är så där lite extra fascinerande :o)

  Vilken middag, du! Om det bullas upp på detta viset redan på annandagen, vad ska det då inte bli på nyårsaftonen, årets riktiga lyxmiddagsdag..?

  SvaraRadera
 2. Hahaha...ja med såna middagar är det inte lätt att gå ner i vikt...samma här...frugan skämmer bort en med världens mat och det är inte lätt att tacka nej när det bjuds...hmmmm...de där båda på axlarna för en ständig kamp...nåja...god fortsättning på dig!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Tyckte väl att jag kände igen stället! Trosa, dit brukade vi åka ofta när vi bodde i Stockholm. En mycket gullig och pittoreskt liten stad.
  Det lät som en härlig middag. Skulle inte ha något emot att bli bortbjuden på en sån nån av dagarna innan nyår, men dom flesta av våra vänner och "alla" (dom är inte många) av våra släktingar bor på fastlandet. Dom vänner vi har här har vi ju träffat nu under julen, så nu blir det lugnt ett tag!
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder och helt säkert en trevlig och god middag !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. fint i Trosa...ja tänk vilken jul, vintergrön..gott ni år, mumselimums..God fortsättning till dig//Kram Karina

  SvaraRadera