lördag 17 december 2011

Årets mörkaste lördag
Ja, det sa de på Naturmorgon i morse och det låter hoppfullt. Redan nästa lördag ska det alltså vara lite, lite ljusare. Här går allting i ultrarapid. En julklapp då, ett julkort då och så lite vila emellan. I eftermiddag ska maken baka de jullimpor som vi har bakat till varje jul de senaste trettio åren (minst). Jag tar lite mindre farinsocker än vad som står i receptet. Det blir sex limpor som gräddas i 200 grader 25 min. I år får jag medverka som konsult! Trevlig lördag till er alla!

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja, det låter ju inte så trevligt med årets mörkaste lördag men som sagt det vänder ju snart!
  Vilka fina julkort på domherren.
  Ha en fin lördag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. HEJ !
  Skönt att du är piggare och kan jula lite du oxå, men ta det lugnt så du inte får ont.
  KRAMAR
  Eva

  SvaraRadera
 3. Gokväll eller snarare "goettemidda".

  Mitt i förberedelserna. Jag ska ikväll på julbord på Österslövs byakrog. Håller sedan en go stund på med förberedelserna. Det tar ju en stund att få ordning på allt för att visa upp sig från sin fördelaktigaste sida. Blir säkert toppen men just nu... drar mig, det hade varit gott att vila framför tv:n också. Tröstar mig med att det blir det gott om tid till sen. Önskar dig en mysig kväll i ett hus som jag föreställer mig luktar gott av dagens bak

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. I dag har det vært en skikkeig innedag her hos oss. Dagen var ekstremt kort, og når den var på det lyseste, begynte det å snø. Må bare fyre og holde på med innsysler på slike dager.
  Limporna ser gode ut, kanskje jeg skal prøve en gang?
  God bedring til deg.

  SvaraRadera
 5. Hei igjen!
  Er bare innom for å fortelle at du ble en av vinnerne i mitt førjulslotteri!Send meg navn og adresse på mail så fort du kan! Klem fra meg!

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Inte bara mörk utan också jädrans blöt lördag. Hann ut en stund när det småregnade för jag ville få ordning på mina hinkar, så jag vet vad som ska sås till våren. Tänker ha en rad med plattor och nplantera direkt i jorden i mitt kommande växthus, så då måste jag ju "tänka" till vad jag ska använda tomathinkarna till. Det blir potatis i nästan alla, för tänk vad mysigt att se potatisblommor lite överallt och skörda och sätta nya för skörd längre in på hösten. Det är något jag gillar med vår zon att säsongen blir längre här. Hoppas brödet blir bra fast det är någon annan som ordnar med degen och ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 7. Hej !
  Hur mår du nu ? Bättre hoppas jag.
  Det var roligt att läsa om de kloka kråkorna.

  Stor kram
  Anci

  SvaraRadera
 8. Så förståndigt av dig att skynda långsamt, det har du nog igen senare.
  Matbröd är något jag inte har bakat, men jag vet att maken och sönerna är väldigt förtjusta i vörtlimpan man köper på affär´n så då får det bli så.

  SvaraRadera