torsdag 17 januari 2019

Granatäpple, en favorit på frukostbordet

 
Vi försöker alltid komplettera morgonens youghurt och müssli med några matskedar färska bär. Så här vintertid blir det förstås djupfrysta blåbär, aronia eller vad vi har till hands. Vi växlar ofta om med granatäpple, som hör till favoriterna.
 
 
Lite pillergöra är det förstås att peta loss kärnorna men det tar jag som en stunds avkoppling och terapi. Granatäpplena hör inte till det billigaste i fruktdisken, även om ett äpple räcker i flera dagar. Här om dagen fick jag en oväntad present av en närstående.
 
 
Det var en kasse med fyra stora granatäpplen, inhandlade i en specialbutik för frukt och grönt med invandrad ägare. Priset för de fyra frukterna var ungefär detsamma som jag normalt betalar för ett äpple.
 
 

2 kommentarer:

  1. NU SKALL dU FtÅ HÖRA NÅGOTM SOM INGEEN VET FÖRUY.Jag har
    smakat, ett Granat äpple förut- Har aldrig köpt det eller haft
    t det någon gång förut-

    SvaraRadera
  2. Granatäpple är så fräscht och gott!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera