torsdag 26 maj 2016

Härliga semesterdagar

 
Vi har varit nere på södra Öland några dagar och träffat gamla bekanta, som hyrt ett hus där under en vecka. Vi blev så bortskämda! Härlig "hotellfrukost", middag på restaurang och kaffe däremellan. Vår egen medhavda, spartanska matsäck kunde vi glömma.
 
 
Vi var förstås ute hela dagarna. En av de varmaste dagarna hittills, tittade vi neråt på blommor, in i buskarna och upp i skyn på alla fåglar.
 
 
Här sitter en näktergal och sjunger för full hals i motljuset. Svårt att få till en bra bild.
 
 
Glador, de vackraste bland många vackra, svävade omkring i skyn. Nu väntar några dagars förberedelser inför Öland spirar, då vi har öppet hus vid hembygdsgården under lördagen.
 
 

3 kommentarer:

 1. Hört sich gut an!
  Wir haben eine Nachtigall, Näktergal hier im Garten, sie singt so schön, aber ich sehe sie nie.
  Aber wir haben auch eine Waldschnepfe, Scolopax rusticola hier bei uns im Garten und haben sie schon 2 mal gesehen. Ich hatte noch nie eine gesehen.....wunderschön!
  viel Spaß beim Öland Spirar.......wir wollen auf jeden Fall offene Gärten anschauen. .....auch Annas Garten bei Löttorp, kenne ich auch aus dem Blog.
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder, både på natur och djur! Visst är det skönt att komma bort ibland och bli lite uppassad. Men vad skönt det är att sen komma hem till sitt eget ställe!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Näktergalen älskar jag, så fantastiskt många olika läten den får fram i sina serenader. MEN - när han sitter utanför husvagnen och drar igång kl 3 är han inte så älskad, svårt att somna om. Som tur var var han en orolig själ som flyttade sig ibland och till slut försvann han så att jag kunde somna om vid 5-tiden. Ibland är det svårt att fortsätta att älska...
  Hoppas att det gått bra för er i helgen! Vi åkte hem i fredags.
  Kram

  SvaraRadera