tisdag 31 maj 2016

Någon sjunger för mig från dammen

 
Jag satt en stund vid dammen i går eftermiddag. Vattnet lockar många besökare nu, när hela Öland är skraptorrt och vatten är en bristvara. För att lugna alla, kan jag berätta att det är samma "gamla" vatten som går runt, runt i min damm och det fylls bara på när det regnar. På bilden ser ni en törstig geting sörpla i sig.
 
 
Fåglarna flyger i skytteltrafik från trädgården runtomkring. Törstiga och varma, uppskattar de det porlande vattnet.
 
 
Törnsångaren flämtar med öppen näbb i värmen.
 
 
Ovanför mig pilar svalor och tornseglare omkring medan en och annan ormvråk spanar ner. Men...vad är det som låter från dammen? Paddkungen stämmer plötsligt upp sin entoniga sång för mig och fortsätter ihärdigt. Va...ser jag ut som en lockande paddhona? Hela tiden hör jag hans kväkande uppvaktning. Dags att börja tänka på 2:5-dieten igen kanske.
 
 

4 kommentarer:

 1. Tänkte på Dig i går kväll, när de talade om att Öland inte har något vatten alls snart. Så synd att ingen kommit på hur man kan avsalta ert havsvatten. De kommer ju på så mycket annat, men för att göra sådans forskningar, måste de väl ha vanligt vatten i alla fall. Det är härligt med detta bloggande, när nyheterna berättar
  hur varmt de har norrut, så tänker jag på de som bor där. Man känner sig bevandrad
  på så vis. Ha det så bra det går lilla vän

  SvaraRadera
 2. vi såg hur torrt det var på sina ställen, nu när vi var till öland. alvaret var ju jättetorrt och brunt. inte många orkidééer fanns det. och små var dom.

  SvaraRadera
 3. Bra att du har dammen för fåglarna. Även i mitt lilla fågelbad på gräsmattan kommer det små fåglar ibland. Så underbar bild av getingen som sörplar vatten du har tagit! Den skulle säkert få pris i en fototävling om du skickade in den.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Så härligt du har det vid in damm! Tro jag det att fåglarna uppskattar det porlande vattnet. På Stenstugu hade jag ett lite fågelbad och det var fåglar där hela tiden som drack och badade så att det skvätte omkring dem.
  Ha en skön fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera