onsdag 20 november 2013

Mat och annat




Så här dags förra året var det full fart i köket inför makens stundande jämna födelsedag. Roligt att tänka tillbaka på men skönt att det är överstökat. Nu är det mest fåglarnas mat som står i focus. Vi samlar på oss, kollar extrapriser och har börjat bjuda på talgbollar och jordnötter. Fröna får vänta ett tag till. Det finns fortfarande gott om ogräsfrön och annat att plocka i sig i första hand. Själv får jag koncentrera mig på min vattenflaska idag och se fram emot kvällens goda måltid på cirka 300 kalorier. Det går riktigt bra och jag har bara hoppat över två svältdagar sedan början av september. "Det ska va lätt att leva" i alla bemärkelser! Och för alla runtomkring som undrar: Fortfarande plusgrader och frostfritt på norra Öland!





5 kommentarer:

  1. Vi utfodrar faktiskt inte våra småfåglar runt om i skogen, det finns fler anledningar men den största är nog att vi har dåliga erfarenheter av att det drar åt sig skogsmöss - och det har vi så det räcker ändå!
    Men man kanske skulle börja med det, fast då måste jag köpa en riktigt snygg matstation. Kan kanske vara nått..... *fniss*

    SvaraRadera
  2. Det var en riktig fest som var uppdukat till
    De små liven. En sådan stor Hackspett åt faktiskt
    från min fönsterbräda där jag bodde förut.
    De sista 3 åren här har jag sett 2 st sädesärlor, ett fåtal talgoxar, Kajor och Skator, men de flyger bara förbi. ha en bra dag

    SvaraRadera
  3. Jag ger också fåglarna talgbollar och jordnötter nu och pilfinkar, talgoxar och blåmesar låter sig väl smaka.
    Fröna får vänta till snön och kylan kommer.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Heja dig!!
    När man eller ngn fyller får man göra undantag!
    En bakelse gör ingen skillnad! :-)
    Steffe

    SvaraRadera
  5. Bland småfåglar har talgoxen blivit min nya favorit! Fick lära mig på Botan att det är killarna som har bred svart slips på bröstet! Snyggingar! Fina bilder Kerstin

    SvaraRadera