lördag 17 augusti 2013

Som en godisbutik

Dagens tomatskörd

Lite gallring skadar inte

Sötpeppar

Något annat pepparaktigt

Djungelgurka

Mogna physalis dråsar i backen

Mums för en fruktälskare

Då och då under dagen smiter jag iväg en stund till mitt växthus. Det är nästan som en högklassig godisbutik just nu. Jag står där och njuter med ögonen och kan inte låta bli att nypa av en frestande läckerbit ibland och stoppa i munnen. De söta, goda små tomaterna Brown Berry mognar fortare än vi hinner med. Den andra sorten är inte lik det som var på bilden på fröpåsen, istället för något som skulle likna röda vinbärsklasar blev det små gula runda tomater. Sådant händer ibland. Sötpepparn rodnar och vindruvorna hänger i tunga klasar. Visst, de är godast om ytterligare några veckor, men lite gallring är aldrig fel. Djungelgurkorna klänger på och golvet är fullt av nedfallna, mogna physalisfrukter. Härliga tider, strålande tider!

8 kommentarer:

  1. Ja, säg inte annat, det är härliga strålande tider.
    Här intas mogna saker från godisbutiken flere gånger per dag. lite fånigt är det att nu när kunderna lyser med frånvaron lyser godiset som allra mest....det skulle ju vara så fint att kunna bjuda alla på solmoget ur eget växthus. Måste skjuta på sommaren en aning på något sätt. Har du ett bra knep hur man gör sådant?;)

    kram
    Karin

    SvaraRadera
  2. Så härligt!
    Jag hade också ett växthus på Stenstugu, bara ett litet på 4 kvm, men oj så mycket godis man kan odla på ett sådant utrymme. Jag hade också en vindruvsranka som gav blåa väldigt söta och goda druvor och så alla tomater förstås.....
    Hoppas att du har en fin lördag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. visst är det härligt med ett växthus! Physalis är ju sååååå tacksam och vindruvorna så söta själv har jag en blå sort och en vit

    margareta

    SvaraRadera
  4. Men så mycket vindruvor!! Hur länge tar det egentligen innan en vinstock börjar ge någon skörd ..? Inte för att jag minns hur många år mina två har på nacken, men kanske tre. Fast de står ju på friland och inte i växthus, så det tar väl längre tid då kan jag tänka.

    Med tomaterna är det lustigt. Först mognade ingenting, sen mognade ingenting, så kom plötsligt EN röd körsbärstomat och när den väl visat vägen verkar det som alla andra vaknat till och insett att det är dags att mogna. Det är mängder av gula, plommonformade på g och t.o.m. en biffftomat, av sorten 'Black Russian', har börjat skifta över i blålila! Snart har jag nog tomater så jag drunknar i dem ...

    SvaraRadera
  5. Underbart!! Bästa tiden :)
    <3 Jennie

    SvaraRadera
  6. Vilka härliga grönsaker! Själv har jag faktiskt lyckats att få tomater i en STOR kruka på altanen UTAN att dom blivit infekterade av potatisbladmögel i år.
    Under åren har det varit ett problem, men nu har jag inte odlat tomater på ett par år och nu kanske viruset är borta. Man kan alltid hoppas.....

    SvaraRadera
  7. Glömde att säga att muntliga trevliga kommentarer fick jag av gänget när dom var på plats, men jag vill att dom ger mig bloggkommentarer och det jag skrivit i just det inlägget! Jag uttryckte mig nog lite dumt.....

    SvaraRadera
  8. Det har varit nästan hopplöst för mig att komma in på både min egen och andras bloggar på sistone - därav kommentartorkan. Fortfarande tar det lång tid, för att kommentera här fick jag t.ex. försöka tre gånger. Antagligen är det lättare nu när folk har slutat sina semestrar. Men jag har njutit av alla dina Ölandsbilder och läst de tidigare inläggen.

    Härligt med så mycket egna grönsaker, men det vill till att man har ett stort trädgårdsintresse. Ett växthus sköter sig inte själv!
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera