Tänk vad en dag går fort! I går var det ett 3-timmarsmöte på Skäftekärr med företrädare för ägarna, Sveaskog.
Intressant att byta åsikter och erfarenheter ibland och visa vad vi håller på med.
Till och med fåren vid järnåldersgården var intresserade av mötet!
På min smala och krokiga väg hem hamnade jag bakom en liten traktor med ett gigantiskt jordlass. Det var bara att ta det lugnt och njuta av den vackra skogen runtomkring.
Väl hemma tog det några timmar att laga till denna goda köttfärsgratin. Å andra sidan har jag mat i frysen nu för ytterligare tre middagar. Enkelt var det: Fräs köttfärs med lök, vitlök och tomatpure. Krydda efter smak och rör i en burk creme fraiche. Skiva tunt potatis och rotselleri. Varva alltihop i en form, häll över grädde och överst ett lager riven ost. 200 grader till rotfrukterna är mjuka.
Ska göra rätten med sojafärs i stället. Det låter gott.
SvaraRaderaKram
Släng i lite kål också, så får du kålpudding,
SvaraRaderaen rätt som min mamma ofta lagade, när hon hade
matservering under WWII (köttransoring, vet du) :)
Creme fraiche var en okänd ingrediens "på den tiden".
Ruth i Virginia
Ruth i Virginia