fredag 30 september 2016

Nu skördefestar hela Öland!

 
Nu är det bråda dagar på Öland! Skördefest! Besökare från stora delar av Sverige kommer åkande över bron för att uppleva atmosfären, se vacker konst och hantverk och köpa nyskördade grönsaker med sig hem.
 
 
Jag kommer att tillbringa de närmaste dagarna i vackra Böda hamn med mina egna bilder och hembygdsföreningens böcker. Besök oss gärna och passa samtidigt på att se utställningen om regalskeppet Mars. Under hela skördefesten finns skeppet utmarkerat på gräsplanen i hamnen i sin rätta storlek. Imponerande! Missa inte det om du besöker Öland under helgen!
 
 

3 kommentarer:

 1. Hos er skulle man naturligtvis ha varit den här helgen! Men...det var meningen att min gubbe skulle ha åkt till fastlandet själv - fram och tillbaka samma dag - och jag skulle vara hemma som hundvakt. Nu blev det inte så, så vi hade kunnat åkt!
  Å andra sidan blåser det hemskt och då är en färjetur på 3 timmar inte så kul, så det kanske var skönt både för honom och mig att vi inte gav oss iväg någonstans. "Inget ont som inte för något gott med sig!"
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Da wird ja noch einmal richtig viel los sein auf Öland,
  bevor dann die ruhige Zeit kommt.
  Viel Erfolg in Böda Hamn beim Bilder- und Bücherverkauf.
  Dann wünsche ich euch auf Öland
  ein wirklich schönes skördefestar!

  Eftersom en hel del är ja igen kommer att vara på Öland,
  dessförinnan kommer lugn stund.
  Lycka till i Böda Hamn på bilder och böcker försäljning.
  Sedan önskar jag er på Öland
  en riktigt trevlig skördefestar!
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 3. Kan det vara Wedholmsflaskor...ser ut så...vet ej om det fanns andra firmor som tillverkade något liknande...står Wedholms nerpå runt "ringen" i så fall.
  Har jobbat på Wedholms i nästan 40 år...vi hade mycket beställningar till försvaret och då var färgen militärgrönt på flaskorna...men i slutet av 80 talet så upphörde tillverkningen... om jag minns rätt! (?)

  Steffe

  SvaraRadera