tisdag 13 september 2016

Längst söderut

 
I silhuett mot havet en höstkväll. Det är roligt ibland att vara ute med kameran andra tider på dygnet än de gamla vanliga. Under en kväll vid södra udden kan man uppleva mycket.
 
 
Här ligger sälarna och njuter i solnedgången. De sjunger också så det hörs lång väg. Mysigt med friska sälar som förökar sig tycker jag, men alla håller inte med om det. Ett gissel för det fåtal personer som fortfarande försöker försörja sig på fiske i Östersjön.
 
 
Hela södra Öland är fullt av tranor som mellanlandar och äter inför den sista etappen söderut. Det är verkligen liv och rörelse överallt.
 
 

5 kommentarer:

 1. Hej Kerstin.Tycker siluettbilden ovan var speciell,mycket fin.
  Hälsningar från Kerstin i Rimbo.

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin.Tycker siluettbilden ovan var speciell,mycket fin.
  Hälsningar från Kerstin i Rimbo.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar dina vackra bilder. Den första var riktigt konstnärlig också!
  Visst känns det ibland som om hösten kanske är på gång, men för det mesta är det högsommarvärme fortfarande på dagarna. Däremot tycker jag att kvällarna har blivit väldigt kyliga och "höstiga"!
  Du skrev på min blogg att man nog måste ändra växtvalet till mer torktåliga växter - och det har du verkligen helt rätt i. Här har nu en massa växter gått åt och ännu fler ser tråkiga och trista ut, så visst måste man göra något.
  Att anlägga en prärie med torktåliga prydnasgräs och torktåliga och vilda blommor var något jag var inne på tidigare, men Rolle vägrade. Han ville ha en park - och konstigt nog har dom flesta unga träden där ute klarat sig. Än så länge!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder...Öland när det är som vackrast!
  Ha en solig och glad dag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. So schönr Fotos! Seehunde und Kraniche......wunderschön!
  Kram Marlise

  SvaraRadera