onsdag 30 september 2015

Vi åker en sväng

 
Vi åker ganska ofta en sväng med bilen och stannar till på olika platser. Alla de små röda husen på bilden finns i Källahamn på östra sidan, en gång i tiden en stor och viktig hamn med många skutor hemmahörande där. Nu är hamnen privatägd och stugorna är uthyrningshus.
 
 
Vi fortsatte över till västra sidan och Kalmar sund, för att beundra de vackra molnen.
 
 
 
Plötsligt börjar det smattra som hagel på bilen.
 
 
En hel svärm med sådana här krabater hade landat på tak och motorhuv. Vad var det? Jag skickade frågan till jourhavande biolog på Riksmuseet och fick veta att det var en sorts buksimmare. De tar ofta fel på den blänkande billacken och den blanka ytan på en vattenpöl. Tänk, att det alltid händer något spännande!
 
 

5 kommentarer:

 1. Vilka spännande djur det finns. Fast insekter är kanske inte det roligaste precis...i alla fall om dom kan bitas/stickas!
  Nyss kom vi in efter att ha satt 65 lökar idag. Rolle blev glatt överraskad, han hade räknat med att det skulle vara lika många som igår; 135 stycken! Men nu är han ledig för idag.....*fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Jag vill inte heller gå inomhus, den fina och härliga brittsommar! Kul med buksimmarna, de har jag bara sett i sjöar. Men vet att de har vingar och flyger iväg.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 3. Fy så fula de var, jag har aldrig hört talats om sådana FÖRUT. Så mycket underligt det händer. Så bra att du hörde dig för , så ni fick reda på det.

  SvaraRadera
 4. jag glömde att söga vilka konstiga moln formationer ni hade också,
  klart slut

  SvaraRadera
 5. Bra med Riksmuséet. Jag fick ju svar på min blomfråga (som du ju kunde ha svarat på direkt) för ett tag sen. I Källahamn har jag ett fint kort på Caspar, barnbarnet, när han kastar smörgås i hamnen och med alla de små stugorna i bakgrunden. Det ligger en halvfärdig tavla med motivet. Får se om det blir något av det...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera