I går kväll var det dags använda en av mina presenter, en middag på Borgholms hotell. Där huserar Karin Fransson, stjärnkock med många utmärkelser, författare av flera böcker och känd från radioprogram och TV.
Efter en "aptitretare" i form av en liten bricka med många små smakprover, blev det dags för förrätten, ankbröst med diverse tillbehör.
Huvudrätten var kalventrecote med färska kantareller och salvia, mangoldpuré med mera.
Ostbrickan var delikat som allt annat. Den parmesanliknande ostbiten med en mandel på läste jag om i Lantliv som kom i brevlådan samma morgon. Helt Ölandstillverkad och lagrad i källaren på Borgholms slott. Efter allt detta avstod vi från efterrätten, det fanns liksom inte plats för den!
Här är några bilder från Karins trädgård, där hon hämtar det mesta av sina kryddor.
En riktigt suverän matupplevelse och notan slapp jag se, vilket inte gjorde det hela sämre!
Oh, das sieht ja lecker aus!
SvaraRaderaWie hast du in geschafft, in einem Sterne Restaurant zu fotografieren?
Jetzt denken alle, du bist Restaurantkritiker.
Åh, det ser läckra!
Hur lyckades du att fotografera på en stjärnrestaurang?
Nu kommer alla att tro att du är en restaurangkritiker.
Kram Marlise
Trevligt att för en gångs skull få äta lyxmat utan att behöva titta på notan. Mycket bra födelsedagspresent!
SvaraRaderaKram
Ingrid
Det både låter och ser väldigt gott ut!
SvaraRaderajag följde alltid henne på Tv och hennes matlagning.
SvaraRaderaTyckte det var så tråkigt vid branden ett år för dem.
Hon har ju en örtagård som är välkänd också.
Vilken fin present att få. underbart