söndag 1 december 2019

Sol och ljus


Men, vad är det där? Plötsligt, efter veckor av grått, trist väder, tittar solen in i köket!


På lördagsmorgonen har vi ett tunt lager av snö och i dag, den första advent, har vi -5 grader på morgonen. Jag får skrapa bilrutorna när jag ska åka iväg och fixa till kyrkkaffet. Hembygdsföreningen bjuder på adventskaffe en gång om året och så mysigt att göra det just på 1:a advent.


Talgbollar och annat godis är laddat åt småfåglarna, ser ut som Pippi Långstrumps godisträd i trädgården. Lilla talgoxen ser sig förvånat omkring efter fågelbadet som brukar sitta i den här ställningen. Vi plockade in det för att det inte skulle frysa sönder, men det finns både damm och vattenfall om man blir törstig.1 kommentar:

  1. Man blev nästan chockad när man gick ut med Santos igår och allt det gråa sprack upp och solen tittade fram, underbart! Såg kallt ut hos er, men vi har inte haft nån snö ännu. Nu är ytterbelysningarna (4 st) och alla adventsljusstakar på plats, men jag fick inte upp bågen på ytterdörren då "nån" hade tagit bort spikarna den skulle fästas på. Måste vara Rolle, han har pippi på att "städa" och så är han inte direkt förtjust i allt jag sätter upp till jul!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera