onsdag 13 mars 2019

Än får vi gå med båd´ strumpor och skor

 
Nu är skrivarbetet efter hembygdsföreningens årsmöte avklarat och vi har varit ute i naturen en hel del. Örnarna flyger runt överallt nu, letar mat och busar med varandra. De gamla strävsamma paren börjar ägna sig åt fortplantning nu, så ungdomarna får härja fritt.
 
 
Fält och stränder är fulla av rastande gäss. Det går inte att smyga sig fram någonstans utan att bli upptäckt. Förstår att man har använt gäss som vakthundar under historiens gång.
 
 
Fågelsången blir allt intensivare, men de kyliga vindarna håller sig kvar. Vantarna och yllemössan får hänga med ett tag till.
 
 

2 kommentarer:

  1. Igår underbart väder och Getå med brusande Vattenfall och bäckar med härliga isgrunkamojer...nu på morronen spöregnar det...passar bra med hemmadag och baka bullar...ja det gör frun då...jag ska ta det lugnt bara å vila min kropp efter strapatserna igår med karta o krypa för å få kameran i bra lägen...

    SvaraRadera
  2. Jag fick också syn på örnar här över Odvalds häromdagen. Men de var högt upp och med min mobilkamera blev det väldigt dåliga bilder och inte alls så fina som din. Man det var roligt i alla fall.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera