onsdag 11 augusti 2010

Kvällspromenad

I går följde jag med hunden och gubben på kvällspromenad. Oftast skickar jag iväg dem själva för att få en stund att pyssla i rabatter och växthus men det var en så fin kväll och jag ville se lite vad som hänt i naturen. Vi gick den vanliga svängen förbi S. Hon har just börjat med renovering av det äldsta huset på gården och det blir spännande att följa den. Vi gick vidare. Massor av ringduvor flög nervöst fram och tillbaka mellan åker och trädtoppar när vi passerade och de förvildade spireaplantorna blommade för fullt i luddigt rosa. Ett gammalt äppelträd dignade nästan under den tyngande frukten. Dags att byta några ord med goda grannar i torpet innan vi passerade byns kvarn som sträcker sina vackra vingar mot kvällshimlen. Linas rosor måste vi beundra innan vi gick vidare. Väl hemma igen upptäckte jag att den första solrosen börjat veckla ut sig. Alltid händer det något!

7 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin!

  Visst var det en gudomlig dag igår... och det ser ut som om det var vinstlott att ta vara på den! Allt hamnar i ett helt annan dager. Idag ser himlen grå och smått dyster ut.

  Dina bilder uttrycker på ett bra sätt din sinnesstämning. Det lyser och dignar av skönhetens tyngd. Kan inte vill inte undgå att sinnena kittlas... och du, jag upptäckte ju fem nya näckrosknoppar igår... än är säsongen inte över men bara tänk på alla goda äpplekakor som snart är över oss ;-)
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Alltid härligt med en kvällspromenad och jag tror sällskapet uppskattas ;-) Minsann känner jag igen rosorna och grinden, tror de fastnade i min kamera också, det är en skön komposition i grindhålet

  SvaraRadera
 3. Härligt med en kvällspromenad.
  Vilket charmigt hus, jättefint.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Härligt att ta sig en kvällspromenad och se så mycket fint//Britt

  SvaraRadera
 5. Tjenixen på dixen... bloggvila idag ;-)...?

  Själv nyss hemkommen från första dagen i skolan. Konstaterade att det var rätt camping vi hade besökt på Öland Kyrk... någonting På Böda riviera... en arbetskamrats bror som rår om den ;-)

  SvaraRadera
 6. Ett så härligt gammalt hus! Jag älskar sadeltak och skulle inte haft något emot om "Rucklet" varit försett med ett sådant :o)

  Precis samma spirea har jag planterad som häck längs ena sidan av tomten. Sakta men säkert, år efter år, har jag fått några plantor i taget av exet och denna höst kommer jag att ha nått ända fram. Originalen, moderplantorna, som står för bebisarna satte jag hos honom för ungefär femton år sedan och de slår frikostigt med rotskott varje år. Det tar lite tid att skaffa sig en häck gratis, men det är det värt ;o)

  Vilken urläcker solros du har! Vad är det för specialare som inte är helgul..? Gillar!

  På det hela taget ser det ut att vara jättemysigt där ni är bosatta. Jag tror jag börjar bli lite småförälskad i Öland trots att jag aldrig varit där ... Precis som Monkan fått mig förtjust i Skåne :o)

  SvaraRadera
 7. Hej och God Morgon !
  Det såg så mysigt ut på er härliga kvällspromenad. Trevligt att också ha "fyrbenta" med som sällskap. Vilka fina bilder från promenaden !
  Ha en riktigt fin dag !
  Kram från Marie med mina två Golden!

  SvaraRadera