tisdag 5 juli 2022

Torrt och varmt


Torrt, torrt, torrt! Ibland blir vi lovade regn. Det skulle komma massor i samband med ett åskoväder härom natten. Vi förberedde oss, plockade in dynor och rullade ihop markiser. Onödig att allting blir genomsurt, tänkte vi. Härligt med 15-20 mm regn! Vad blev det då? Jo, knappt tre mm.


När det nästan börjar skymma går jag ut och vattnar i växthus och krukor. Jag stannar till en stund vid kaprifolen, njuter av doften och tittar på alla lustiga små kryp som också gillar den. Som kolibrier drar de runt bland blommorna och vingarna rör sig så snabbt att man knappt uppfattar dem.


I trädgården har jag sällskap av blåmesungar, talgoxeungar och rödstjärtungar. Så mysigt! Lite rädda men samtidigt nyfikna undersöker de allt, ibland så nära att jag skulle kunna ta på dem.


Och får vi inte regn under de närmaste dagarna så blir det knappast några blåbär eller björnbär. Trist!


 

3 kommentarer:

 1. Jag måste gå ut och se om det finns några blåbär här, men jag misstänker att det varit för torrt här också. Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Här har det regnat skapligt...häromdagen ett skyfall som blev till översvämningar i stan med vatten upp till halva hjulen på bilarna...så vi har fått regn så det räcker å blir över nu men tyvärr det regnar nu faktiskt fast lite beskedligare...idag ska vi ut med barnbarnet Edith och fika på stan...igår hade vi ett annat barnbarn Elsa och var till Ängstugan/Frälsis och fika med bananasplit...mycket uppskattat av Elsa...vi kör med kaffe och bullar...livets dryck! Annars rullar det på som vanligt med foto och barnbarn om vartannat...vi har dem varannan vecka 2 st och turas om med den tredje för att avlasta lite för föräldrarna...de har mycket på g nu med start av företag och hans fru ska ju ingå i företaget som terapeut och går på utbildning...en läkare har involverats också...så de har mycket att stå i...med alla papper, tillstånd och jag vet inte allt vad det kan vara...pensionärslivet för oss är full rulle...hahaha...de ä bra då håller man igång dököttet! :-)

  SvaraRadera
 3. Vädret har varit lite ostadigt på sista tiden.
  Verkar vara bättre på Västkusten ön på Ostkusten, vilket det inte brukar vara.
  Skön söndag!

  SvaraRadera