torsdag 23 juni 2022

Midsommar


Nu är vi där! Natten blir aldrig riktigt mörk och de öländska korna vänder på dygnet och äter natten lång. Ni kanske ser korumpan som sticker upp i mitten av bilden.


I trädgården spricker rosorna ut på löpande band. Nya för var dag och i går åt vi den första gurkan från växthuset. Det enda vi saknar är regn. De sju mm vi fick i förra veckan räcker inte långt. Nu lär ju sommarvärmen vara på gång också! Då kanske vi vågar ta av oss jackor och långbyxor. Ännu så länge är det enbart turisterna som springer omkring i shorts och linne.


På vår största väg, 136:an, är det ett tåg av husbilar på väg att fylla camping- och ställplatserna. Förhoppningsvis ställer sig de flesta där. Vi har redan sett exempel på "parkeringar" långt ute i vår ömtåliga natur, bland orkidéer och fågelungar. Man får se upp också för plötsligt kan de tvärbromsa för att springa ut med kameran och fotografera blåeld. Det kan bli många sådana stopp nu när hela norra Öland är täckt av den vackra växten.


I kväll sätter vi igång igen efter några års uppehåll på grund av pandemin. Midsommarstången ska kläs för att resas vid midsommarfesten i morgon kväll vid hembygdsgården. Så härligt med traditioner!
Glad midsommar till er alla!

 

3 kommentarer:

 1. Ja du, turister är ett speciellt släkte! Min kusin - som brukar vara här 2-3 gånger om året - var här förra veckan. Och vad händer då, vi blev osams en gång för att hon ville att jag skulle stanna mitt på en väg för att hon skulle få fota ett fält fullt med vallmo! Det är andra gången hon begär det, förra var min bästa väninna med som kör bil så vi gaddade ihop oss mot den billösa kusinen - men hon gav sig inte ändå. Hon bara sa att det är ju ingen trafik här så det går så bra att stanna var som helst!?
  TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

  SvaraRadera
 2. Ja denna härliga sommartid och midsommar! Såå efterlängtad och skön...ja sen dessa turister. Köer. Husbilar. Ja här på södra delen parkeras det också strandnära på skör alvarmark....man blir så trött ibland. Nåja, jag önskar dig en skön midsommarhelg och värmen har vi ju fått :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 3. Som reseledare under många år i många olika länder vet jag vad turister är kapabla till.
  Hoppas du haft en fin midsommar.
  Skön söndag!

  SvaraRadera