lördag 23 april 2022

Öland börjar öppna upp


Mina små fräkniga fröknar i rabatten, julrosorna, blommar på och har inte förstått att vi är på väg mot midsommar, men för övrigt märks det att sommarsäsongen börjar närma sig. Alltfler butiker öppnar eller förbereder säsongsöppning. På annonstavlor börjar det bli trängsel. Mycket är på gång! Fler och fler sommarstugor öppnas upp och husbilarna blir allt vanligare (trots drivmedelpriserna).


Slånet har börjat slå ut vid Norra udden, trots kyliga vindar, och humlor surrar runt mina fötter när jag går över ängarna. Så härligt att ha sällskap av dem!


Årets första ladusvalor har anlänt tillsammans med många andra flyttfåglar...


...och  solen kan inte längre gå till sängs i lugn och ro, utan blir avfotograferad från många ställen utmed den västra kusten mitt i kvällsbestyren. Men...roligast den här veckan har ändå varit ett facesamtal från barnbarnsbarnet Edith, två år, som nu har lärt sig att säga: "Hej Kerstin!"

 

4 kommentarer:

 1. Ja och jag älskar mer o mer öns alla stilla stunder...du vet :) Nu har vi 1 månad (maj) på oss att göra/besöka ställen innan ön exploderar av turister och husbilar!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Jag måste kolla med Eva om svalorna har kommit till Stenstugu!
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Härliga vårbilder!
  Trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera