fredag 17 september 2021

Hemma igen


Ibland måste vi ta en tur och hälsa på familjen. Här är några av dem. Ett femgenerationerskort igen! Mamma, snart 100 år och fortfarande pigg och lilla Edith, som växer för var dag.


Vi var förstås i Trosa. Här är en bild från den gamla stadskärnan med mysiga gränder och åpromenader. I utkanterna känner vi knappt igen oss längre. Staden växer och nya byggnader sticker upp som svampar ur jorden (på våra gamla svampställen).


Hemma igen hann vi njuta av fint väder några dagar innan kulingvindar och regn tog ny fart.


Veckans höjdpunkt blev härfågeln som landade en stund i trädgården. En slump att vi tittade ut just då. Hur mycket är det i fågelväg som vi missar. Det frågar sig alla med fågelintresse. Vi brukar prata om det när vi står med våra kikare och väntar och hoppas. Men ibland händer det och ofta helt oväntat. Trevlig helg till er! 

3 kommentarer:

 1. Så spännande med härfågeln. Det har jag faktiskt sett en, men det är länge sedan. Pappa var väldigt fågelintresserad och det dök upp en härfågel i vår trädgård när jag var barn. Pappa kontaktade gotlandspressen och det blev en liten artikel i tidning om den ovanliga gästen.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Danke für deine Grüße.
  So schön mit 5 Generationen.
  Wer schafft das schon?
  Viele Grüße aus der Eifel (immer noch Katastrophengebiet) aber es wird besser. Aber es wird Jahre dauern bis die Infrastruktur wieder komplett da ist.

  Tack för dina hälsningar.
  Så vackert med 5 generationer.
  Vem kan göra det?
  Många hälsningar från Eifel (fortfarande katastrofområde) men det blir bättre. Men det kommer att ta år innan infrastrukturen är helt på plats igen.

  SvaraRadera
 3. Ja fågellivet är speciellt här på ön...
  Skönt med en liten utflykt också och vilken lycka att ha en pigg mamma, snart 100 år!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera