tisdag 5 januari 2021

Men, vad fort det går!


Men, vad fort det går! Särskilt i skafferiet, upptäckte jag härom dagen, när jag började leta efter datum på alla mjöl- och flingpåsar på hyllorna. Jag ska sluta att testa alla dessa recept där det ska vara en liten gnutta av alla möjliga ingredienser, som jag aldrig använder annars. Det blev en hel del med sista datum i början av 2019, som kasserades. Hur som helst, i går fick vi den första snön! Inte mer än någon halv cm här och var, men ändå! Lite ljusare blev det ändå (en kort stund).


Vad gör vi då hela dagarna i den fortsatta karantänen? Tja, dagliga utflykter i naturen, ser till att det inte blir alltför låga siffror på stegräknaren (då kan det bli straffkommendering, fyra varv runt trädgården = 1 km) och så matar vi fåglarna förstås! Gubben har fått en ny uppgift nämligen att tillverka talgbollar. Kokosfett, margarin och frön eller jordnötter. Väldigt uppskattade av matgästerna, som låter de färdigtillverkade och dyrt inköpta bollarna vara.


Vädret är väldigt varierande men håller sig mest på plussidan. Mycket regn, mycket blåst men en och annan solglimt också och vackra moln hela tiden. Så här ser det ut i vår hamn när det är en riktigt bra dag.
 

2 kommentarer:

 1. Ja denna karantän gör dagarna extra långa, skönt på ett sätt...
  Härliga bilder du bjuder på :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Jag är i mitt 4:de lockdown. Inte mycket man kan göra, bara att göra det bästa av det man kan.
  Härligt med lite snö, det lyser upp.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera