söndag 17 januari 2021

Fågelmatning


Så drog snömolnen in över norra Öland, termometern visade på minusgrader och vår veckohandling på ICA ändrade omfattning. Fågelfrö, ister, havregryn, kokosfett, margarin, äpplen, ja listan blev betydligt längre (och dyrare).


Men det är värt varenda krona! Det är så underhållande med alla dessa matgäster och spännande också. Här på Öland kan allt hända i fåglarnas värld. Någon hungrig raritet österifrån kanske. Ja, man vet aldrig. Vatten kan vi erbjuda också även om det snart bara är ett litet öppet hål i vattenfallet. Det brukar vara kö där! Man blir törstig av fett och frö.




Vissa gäster värnar vi extra mycket om. Rödhaken till exempel.


Här är vår VIP-servering till de minsta och ömtåligaste med havregryn i rapsolja, russin, riven ost och annat gott.. Vi vill inte att skatorna, trastarna, duvorna med flera storätare ska glufsa i sig precis allting på fem minuter.









 

2 kommentarer:

  1. Men så fint! En VIP-servering till de minsta :)
    Ha en fin söndag!
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
  2. Så fint att ha småfåglarna in på knuten. Tyvärr har vi problem med våra fula, äckliga, grå ekorrar här, tree rats, de tar allt från småfåglarna. Det finns s k ekorrsäkra boxar, men det dröjer inte länge förrän de öppnar dessa också, så tråkigt.
    Trevlig torsdag!

    SvaraRadera