lördag 11 juli 2020

Ojojoj! 40 mm regn!


Oj vad det har regnat under senaste dygnet. Nästan 40 mm. Tunnorna är överfyllda, tur att vi har  två tunnor bredvid varandra på flera ställen med slangar kopplade emellan. Om det inte blir mer regn under resten av sommaren har vi ändå så det räcker att vattna krukor och lådor . Varför det flyter en brädbit i tunnan? Jo, det är en livräddningsstation för insekter som råkar hamna i vattnet.


Det blev lite mycket för somliga med vattnets tyngd kombinerat med den vanliga blåsten. 


Rosen Romantica ligger utspridd på gräset.


Min självsådda cikoria valde att lägga sig ner i ovädret. Kanske reser den sig igen när den har torkat upp. Ser ni den lilla krattan i bakgrunden. Är kanske ämnad för barn med sitt korta skaft, men den är så suverän till mycket i trädgården.


Den vackra gamla röda rosen klarade sig ändå i skydd av de ståtliga himmelspirorna (perovskia).  Det konstiga med regnet är att det nästan inte blev några pölar och knappt ens vått i gräset så här dagen efter. Den torra marken sög verkligen åt sig. Nu håller vi tummarna för några fina dagar innan nästa lågtryck gör entré.3 kommentarer:

 1. Oj, oj! Då fick ni dubbelt så mycket som vi.
  Men jag är så tacksam ändå.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Oj, det var stora mängder av regn det. I och för sig behöver naturen vatten, men kanske inte så mycket på en gång.
  Hoppas solen snart når dig!

  SvaraRadera
 3. Jeg er så lei regnvær. Jeg vil ha sol og varme sommerkvelder når det er sommer. Det kan regne litt på natta, bare så mye at naturen ikke blir brun.

  SvaraRadera