onsdag 29 juli 2020

Med full fart mot den sista sommarmånaden


Hur får vi dagarna att gå så här års då? Inga problem! Skogen är full av blåbär. Mer än på flera år faktiskt. Så det är bara att ta för sig av gratiserbjudandet.


Några eftermiddagar i veckan går åt till hembygdsgården. Så trevligt att träffa turisterna, lagom många i taget, som uppskattar våra gamla stugor och deras historia och dessutom handlar ett och annat.


Så umgås vi dagligen med de yngre generationerna via alla tekniska hjälpmedel. Här har vi familjens yngsta, som fick en tuff start med stor hjärtoperation vid fem veckors ålder, men som nu är så här frisk och glad!


Ibland förgyller vi eftermiddagskaffet med något mumsigt från Kaffestugan och då får vi en så här fin påse med oss hem. De vet at vi är måna om fåglarna, så de sopar ihop dagens spill från plåtar och brickor till talgoxarnas och blåmesarnas glädje. Och så vattnar vi tomaterna, vattnar tomaterna och vattnar tomaterna om och om igen!3 kommentarer:

 1. Ja, har man tomater då gäller det minsann att vattna.
  Ha ett gott slut på juli!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Så gulligt litet barnbarn, ser så glad och fin ut.
  Blåbär, längtar till Sverige när jag ser dem
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vilken liten sötis! Ja här vattnas också...tycker jag inte gör något annat just nu! Får nog ta mig till norra ön om jag ska hitta blåbär :)
  Ha en fortsatt fin vecka nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera