måndag 6 augusti 2018

Sommaren vid dammen

 
Vad skulle jag ha gjort utan dammen denna heta sommar? Den har blivit min fasta punkt under eftermiddagarna, då solen gassar på andra sidan av huset. Och det är inte bara jag som njuter av dammen.
 
 
Det är nästan trängsel av fjärilar, törstiga bålgetingar, trollsländor, fåglar....
 
 
...för att inte glömma snoken och en vildkaninunge som håller till i dammens närhet. Det är samma vatten som pumpas runt mellan vattenfallet och dammen, men avdunstningen är stor, så tack och lov för vår gamla brunn i trädgården. Från den kan vi fylla på vatten lite då och då.
 
 

4 kommentarer:

 1. Så härligt för fåglar och insekter att det finns dammar här och där. Hos mig får de nöja sig med en låg vattenskål ute på gräsmattan, men det är väl bättre än ingenting.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Lyckliga du som har en damm som gör både dig och alla djur lyckliga dessutom. Och dessutom så har du ju så vackra röda näckrosor att titta på.
  Kram

  SvaraRadera
 3. What a beautiful looking pond! I love the lily pads you took photos of... they are so pretty. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day.
  World of Animals

  SvaraRadera
 4. Ja, det är inte utan man börjar tröttna på värmen! Vi är på fastlandet för vår årliga semestervecka och hade hoppats på att det INTE skulle bli så varmt, men som tur är har vårt lilla moderna hus vi hyrt AC. Sen spenderar vi mycket tid i bilen eftersom vi turistar runt. Igår var vi och hälsade på vänner i Markaryd och fick en härlig lunch. På fredag kommer bloggväninnan Eva med maken Rolf och hunden Ludde fårn Smålandstenar hit och hälsar på. Om det blir lunch eller middag har vi inte bestämt ännu..... Men kul ska vi ha!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera