måndag 11 december 2023

Det handlade om Nobel


Vi tittade på Nobelkonserten i lördags kväll! Så härligt! Två gånger har jag haft förmånen att vara med på plats i Stockholms konserthus. Minnen för livet.


Nu, i pandemins fotspår, tar det emot att sätta sig tätt ihop i stora salar med många hostande och harklande människor. Ja, ja, jag har alla vaccinationer man kan ha, men ändå. Jag avstår från alla mysiga julkonserter för att förhoppningsvis kunna fira jul ihop med hela familjen.


Vad gör jag i väntan på julen då? Tanken är att man ska passa på att plocka med allt som man inte hinner med annars, när det ändå är skitväder utanför fönstret. Men det går trögt det också, när det aldrig är riktigt ljust. Hur som helst, sortera i några lådor går ändå bra. Men...så hittar jag gamla foton och tankarna försvinner bort. Vad är det här? Jo, min mormor Anna Karolina Viktoria född 1884. Här sitter hon i sin lägenhet i Stockholm runt 1940, i den bäddsoffa, som jag senare delade med henne under ett par år. Mina föräldrar hade lilla rummet där min yngre syster fick överta min plats, när hon föddes ett år efter mig.


Som sagt, här på norra Öland är det skitväder och den snö som föll under några dygn är nästan borta nu. Det var ju ändå lite ljusare och mycket vackrare med snön.


I slutet av veckan far vi iväg för att fira julen med hela stora familjen. Lite snålare med paket och lite mindre julmat i år (hörde just på radion hur mycket dyrare en kasse julmat är i år). Men ...med lite ljus och hyacinther och julklappsspel med familjen klarar vi oss hur bra som helst. God Jul till er alla! 

4 kommentarer:

 1. Här är det många som är sjuka i covid och andra influensor, så man kan inte vara nog försiktig. Det är tur att man har tv:n att ta till om och när man inte vill beblanda sig med en massa människor.
  Ha en fin fortsättning på advent och en riktigt God Jul!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig en god tid i Trosa och en god jul med familjen.
  Och ha en bra övergång till 2024
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 3. Så härligt att du har familj att fira med. Visserligen har jag tre kusiner men dom bor alla på fastlandet och firar jul med sina närmaste. Annars är det bara vi två på julen samt vår gamla kompis som bor här i Eksta. Han och hans fru har firat alla jular med oss sen vi flyttade hit och nu när han är änkling så är det ju ännu viktigare att han kommer till oss och äter lite "riktig" julmat.....även om jag tycker det är jobbigt att laga nåt!
  KRAM-Susie

  SvaraRadera