torsdag 24 augusti 2023

Soptippen - en tillgång!


Vad ska vi göra idag då? Tja, vi kan väl alltid ta en sväng till tippen. Så låter det ofta hemma hos oss. Vi har ganska nära till den kommunala soptippen och det är riktigt trevligt att åka dit. Heja lite på gubbarna, som arbetar där och kanske träffa andra bekanta från omgivningen. Under den dimmiga helgen som gick, klippte vi lite onödiga grenar på buskar och träd och det blev två sopsäckar fulla. Då vi har ganska välfyllt just nu i vår egen kompost, är det bra att kunna bli av med klippet på annat håll. 


Dessutom kan man alltid klämma in något annat samtidigt, men vad kan jag göra mig av med? De gamla plasthinkarna då, som det en gång var tvättmedel i. Kanske dumt att kasta. Hmm, jag lyfte en och fick en bit av den numera sköra plasten i handen. Men vad skönt! Alla frågetecken rätades ut. Iväg med dem bara.


För övrigt går det sakta men säkert mot höst. Luften är klarare (för det mesta), turisterna allt färre och fåglarna börjar samla ihop sig inför flytten. Vi börjar också förbereda lite. Tar in någon stol här och där, tömmer någon kruka med sommarblommor och sätter dit en med alunrot istället. Hösten är mysig tycker jag!


Och så har vi fått vår sjätte dos av covid-vaccin. Känns bra! Det är viktigt att inte börja strunta i rekommendationerna. 

1 kommentar: