onsdag 26 juli 2023

Smiter iväg en stund ibland


Huset är fullt! Vi smiter iväg en stund innan alla har vaknat. Vi har lite andra tider än alla unga gäster. Det är så skönt att gå omkring vid norra udden och andra ställen före sju på morgonen. Då är det bara en och annan hundägare vaken.


Det är spännande med alla dikeskanter vid Bödaskogens småvägar den här tiden på året. En alldeles egen värld med alla växter och småkryp. Och så alla vadare förstås. Det är flyttningstider för dem nu och har jag tur, stöter jag på flera olika arter utmed stränderna.


När vi kommer hem igen är i alla fall den här lilla tjejen pigg och vaken och alla andra dyker upp en efter en och ställer sig i kön till vårt enda badrum. Edith har det bra som tar med sig sin potta under armen och slår sig ner där det finns plats.


Men mysigt är det under några korta sommarveckor. Här fick jag ihop tio på samma bild, just när några skulle åka och andra snart komma. Roligt också att få anstränga hjärnan med gamla språkkunskaper. Svenska, engelska, portugisiska och nu också lite polska hörs emellan varven. Edith tre år, är den som snappar upp främmande ord först av alla!

 

2 kommentarer:

  1. Oj, huset fullt! Härliga bilder!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Very good photographs. Have a nice summer for you and all your family. Greetings from Mallorca.

    SvaraRadera