torsdag 22 juni 2023

och så blev det midsommar och snart är det jul!


Det är dagen före midsommarafton och jag sitter här med fönster och dörrar stängda. Varför det då? Jo, gubben kör runt och kapar av den så kallade sommarängen, som numera består av torkad trift och blommande gräs. Jag, som är gräsallergiker, håller mig inomhus. Nu tror jag att också alla runt omkring har klippt sina gräsmattor färdigt, så snart ska jag väl våga mig ut igen.


Min salvia är så fin nu, men tråkigt nog är humlorna lätt räknade. Riktigt oroligt det där med humlor och bin, som minskar drastiskt. Vi försöker på alla sätt och vis att få dem att trivas i vår trädgård genom växtval, ingen som helst besprutning, inte klippa och ansa för mycket och dessutom insektshotell osv, men det är väl en droppe i havet. Hur som helst, färsk salvia är jättegott att blanda i köttbullesmeten.


Rosornas tid börjar nu och dag för dag hittar jag nya, utsprungna rosor. Bara att njuta så länge det varar. Fortsätter värmen och torkan blommar de snart över.


Efter midsommar går det fort till jul! Tänkte på det härom dagen när jag träffade denna domherre, som tillsammans med sin fru letade mat uppe vid Ölands norra udde. Men julplaneringen suddar vi bort ett bra tag till. Glad midsommar på er!
 

1 kommentar:

  1. Min yngste son brukar terrorisera med den här tiden genom att prata om att det bara är 6 månader till jul. En helg som innebär stress, stress, stress
    Ha en glad midsommar!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera